Kicoba op Zeester

(Krantenartikel)

In het kader van het Afrikaproject op basisschool ‘de Zeester’ heeft Kicoba (Stichting Kinderen Corrie Baas) onlangs een presentatie van haar activiteiten gegeven in de groepen 4 t/m/ 8. Corrie Baas (overleden 2002) had als voornaamste doel kansarme kinderen met een goede gezondheidszorg en educatie een betere toekomst te geven. Voorzitter Maria van der Reep liet o.a. met een PowerPointpresentatie zien hoe kinderen in een township leven. Zij vertelde o.a. hoe het geld van de donateurs besteed wordt in Project Catch in Zuid-Afrika. Een prachtig project waar iedere week zo’n vijfhonderd kinderen uit Township Mzamomhle naar toe komen voor naschoolse activiteiten. Catch geeft deze kinderen de mogelijkheid om onderwijs te volgen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Kicoba steunt hier een crisisopvang.Kinderen vroegen Maria hoe ze zouden kunnen helpen. Zij deed het voorstel dat ieder een eigen kledingstuk mee naar school kon nemen. Ook kwamen de kinderen zelf met ideeën. Op de slotavond werden er zelfgemaakte armbandjes, gelukspoppetjes, thee uit Marokko e.d. verkocht en handen prachtig versierd met henna. Ook met een heitje voor een karweitje bracht het uiteindelijk honderdvijftig euro op. Het geld zal worden besteed voor de aanschaf van schoolmiddelen.

Maar liefst vier pakketten kleding zijn verstuurd en in Catch ontvangen. Daar is het inmiddels aan superblije moeders van de armste gezinnen gegeven.‘Het werd een warme ontmoeting tussen de kinderen hier en Afrika’, aldus Maria.
Wilt u meer weten over Kicoba? De stichting waar 100% van uw gift aan het goede doel besteed wordt, dan verwijzen we u graag naar onze website www.kicoba.nl en onze Facebookpagina.

ingezamelde kleding
Een deel van de door de kinderen van de Zeester ingezamelde kleding.